Wij helpen je graag verder

Heb je een vraag over het werken bij Talent&Pro? Wij beantwoorden hem graag. Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen en antwoorden. Geeft dat geen antwoord op jouw specifieke vraag? Neem dan contact met ons op!

De 15 meest gestelde vragen van onze talenten

 1. Hoe lang duurt een traineeship bij Talent&Pro? Lang. Wij geloven namelijk dat je nooit bent uitgeleerd, ook niet als je al een tijdje aan de slag bent. Een traineeship bij Talent&Pro stopt dus nooit. Je kunt van Talent doorgroeien naar Professional en uiteindelijk naar Principal. Iedere fase brengt andere ontwikkelmogelijkheden met zich mee.
 2. Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit? De eerste kennismaking begint telefonisch met een Recruiter. Als er een match is, nodigen wij je uit bij ons op kantoor om verder kennis te maken. Is er nog steeds een wederzijdse klik? Dan plannen we een kop koffie met een People Manager in. Zijn we na dit tweede gesprek beiden enthousiast? Dan start je de eerstvolgende introductieweek! Meer informatie over de sollicitatieprocedure vind je bij de traineeships.
 3. Hoe maak ik een goede indruk tijdens een sollicitatiegesprek? Kies een goede zakelijke outfit, breng iets om te schrijven mee, kom op tijd en wees gewoon jezelf. Dat doen wij ook! Verder zeggen ze dat Tony's Chocolonely of andere zoet- of etenswaren het beste werkt bij onze Recruiters. ;-) In de voorbereiding helpen we je graag, daarom geven we je vier tips om je sollicitatiegesprek mee door te komen.
 4. Hoe vaak komt mijn People Manager langs tijdens een opdracht? He’s just one call away. Je kunt contact opnemen met je People Manager via WhatsApp, e-mail of telefonisch en zo vaak afspreken als nodig is. Hij of zij komt in ieder geval één keer in de zes weken bij je langs voor een persoonlijk gesprek. Meer over het werk van een People Manager vind je hier.
 5. Hoeveel uur in de week moet ik vrijhouden voor de studies die ik volg via Talent&Pro? Dit verschilt per traineeship. Voor de traineeships Bancair, Rabobank, Compliance/CDD, Verzekeringen, Legal en Pensioen & Leven ben je gemiddeld vier uur per week bezig met het versterken van jouw positie in de arbeidsmarkt. Voor de traineeships Actuarieel Rekenaar en Business IT ligt dit naar tentamenmomenten toe wat hoger en ben je gemiddeld tien uur per week kwijt aan studeren. Het staat je overigens vrij om zo veel uitdagingen te zoeken als jij zelf wilt! Opleidingscoördinator Hans van Kaathoven vertelt je meer over de opleidingsmogelijkheden bij Talent&Pro.
 6. Op welke locaties kom ik te werken? Onze klanten zitten verspreid door heel Nederland. Wel zijn onze traineeships te volgen in de Randstad. Dit betekent dat je bijvoorbeeld  in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag komt te werken. Je gaat aan de slag bij toonaangevende banken, verzekeraars en pensioenfondsen zoals ING, PGGM, Rabobank en Delta Lloyd.
 7. Ik ben nog niet afgestudeerd, mag ik dan al wel solliciteren? Ja, tuurlijk! Weet je al welk traineeship je wilt volgen na je studie? Laat dan je cv achter via de blauwe sollicitatieknop op de vacaturepagina van het traineeship waarin je interesse hebt. Liever nog even sparren? Stuur dan een berichtje via de contactpagina of WhatsApp. Wij vertellen je heel graag meer over alle mogelijkheden bij Talent&Pro.
 8. Wanneer kan ik starten met een traineeship? Snel! Je hoeft nooit lang te wachten, want twee keer per maand start een nieuwe groep medewerkers met de introductieperiode. Dit is meestal de eerste en de derde maandag van de maand.
 1. Wanneer gaat mijn contract in? Je contract gaat in zodra je start met een opdracht. Dit kan maximaal twee weken duren nadat je met de introductieperiode bent gestart.
 2. Welke leaseauto kan ik krijgen? Comfort, flexibiliteit en betrouwbaarheid vinden we belangrijk. Daarom krijg je als Talent de mogelijkheid om een leaseauto te nemen. Je hebt keuze uit drie trouwe makkers: Peugeot 108, Opel Karl of Renault Twingo. Hoe verder je komt in je traineeship hoe meer keuze je hierin krijgt.
 3. Welke voordelen brengt detacheren via Talent&Pro met zich mee? Detacheren betekent dat je in dienst bent bij Talent&Pro en dat wij je ‘uitlenen’ aan onze opdrachtgevers. Dit brengt het voordeel met zich mee dat je legaal kunt ‘jobhoppen’ bij grote spelers in de financiële dienstverlening. Daarbij staat ontwikkeling centraal en doe je in korte tijd op verschillende gebieden veel werkervaring op. Onze opdrachtgevers delen hun ervaring met jou.
 4. Ik heb geen financiële opleiding afgerond, kom ik dan wel in aanmerking voor een traineeship? Als je een hbo- of wo-bachelor of master diploma op zak hebt, gaan wij graag in gesprek met jou. Overtuig ons waarom jij binnen onze organisatie past. Jouw verhaal en persoonlijke motivatie vinden wij namelijk het belangrijkst. De inhoudelijke kennis doe je tijdens je introductieperiode op en natuurlijk tijdens het traineeship zelf.
 5. Ik heb interesse in meerdere traineeships van Talent&Pro, wat nu? Twijfel is helemaal niet erg. Onze Recruiters kennen de mogelijkheden bij Talent&Pro door en door en helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Als jij je aanmeldt voor een kennismaking, nemen wij telefonisch contact met je op om een afspraak te maken. Tijdens een vrijblijvende kop koffie kun jij meer vertellen over jouw ambities. Een andere optie is dat je kiest voor een open sollicitatie, waarin je laat zien wat je wilt en kunt. Aan ons vervolgens de uitdaging om daar een passend traineeship bij te vinden. We maken graag tijd voor je!
 6. Wat maakt werken bij Talent&Pro zo bijzonder? Bij ons werk je bij een ‘Best Workplace’. Dankzij de intensieve begeleiding door een People Manager ga je jouw ambities waarmaken en groei je twee keer sneller dan in een vaste baan. The sky is the limit!
 7. Wat is het salaris bij een traineeship van Talent&Pro? Als Talent start je op €2100,- euro bruto. Daar komt het vakantiegeld en, afhankelijk van behaalde studiepunten en aantal op jaarbasis gewerkte uren, een opleidingsbonus en declarabiliteitsbonus bovenop. Dat is nog eens investeren in ontwikkeling.