Wat doe je nu als je werkt bij Talent&Pro? Wat is de achtergrond van onze collega’s en wat is hun ‘success story’? In de maand september geven we je daar meer inzicht in. Iedere week vertelt een talent over zijn eerste opdracht. Deze week de beurt aan Tomas Hiep, die in september 2013 met een Master Entrepreneurship and Strategy Economics afstudeerde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

“In de maanden na mijn master heb ik voldoende geld gespaard om rond te kunnen reizen in Australië en Azië. Na zeven maanden raakte het geld op en begonnen de zorgen voor het vinden van een baan. Natuurlijk hoorde ik slechte ervaringen over solliciteren om me heen. Medestudenten die de ene na de andere afwijzing kregen… Bij mij ging het heel anders. Gelukkig maar!”

Fijne club

Tomas hoorde via de vader van een goede vriend over een detacheerder in de financiële dienstverlening: Talent&Pro. “Eigenlijk was ik dit alweer een beetje vergeten tot ik op internet een vacature van Talent&Pro tegenkwam. Deze sprak mij direct aan. Na mijn sollicitatie ging het heel snel: binnen een week had ik mijn eerste kennismakingsgesprek. Meteen werd duidelijk dat T&P een fijne club is om bij te horen. Ik kreeg meteen een positief gevoel bij het binnenwandelen van het kantoor. Heel fris en jong. De collega’s zijn vriendelijk en fijn in de omgang.”

De eerste opdracht

In zijn eerste opdracht via Talent&Pro werkt Tomas als adviseur Bedrijven bij de afdeling Cross-Channel Klantinteractie (CCK) van Rabobank Nederland, gevestigd in Tilburg. Hij zit op de afdeling Bedrijven en helpt klanten met uiteenlopende vragen en situaties. “Bij mijn huidige opdracht zet ik me dagelijks in om de klant zo goed mogelijk van dienst te zijn. Mijn economische achtergrond en specifieke opleidingen in combinatie met mijn enthousiasme helpen me hierbij.”

Een extra schepje

Tomas had al wat ervaring met telefonisch klantcontact. “Telefonisch contact was ik wel al gewend door mijn bijbaantje bij een incassobureau. Het contact met deze klanten was overigens meestal een stuk minder gezellig. Maar telefonisch op een klantvriendelijke manier mensen te woord staan ging mij wel natuurlijk af. De uitdaging voor mij zit dan in het gesprek zodanig af te handelen dat de persoon aan de andere kant van de lijn de hoorn neerlegt met een gevoel dat hij of zij niet alleen klantvriendelijk te woord is gestaan en een antwoord op de vraag heeft, maar dat er ook nog een schepje bovenop is gedaan.”

Energie van ondernemerschap

“Ik zie de Rabobank vooral als een kweekvijver voor talent. Het CCK in Tilburg is een geweldige plek om je op een informele manier bekend te maken met de producten en diensten van de Rabobank. Je leert de organisatie, type klanten en werkwijzen kennen. In de toekomst hoop ik op een rol bij een van de lokale banken. En ik zou graag met de zakelijke klant willen blijven werken. Ik merk dat ik veel energie krijg van startende ondernemers, ook vanwege mijn achtergrond in het ondernemerschap.” En hoe bevalt de keuze voor Talent&Pro? Tomas: “De reden dat ik voor T&P wilde gaan werken, was dat ik zo veel mogelijk werkervaring op wil doen. Ik verwacht zeker dat ze dit mij ook kunnen leveren. Een goede keuze, dus!”

Heb jij interesse in een traineeship? Klik op de link voor meer info en solliciteer!
Zou je graag een kop koffie willen drinken met een van onze recruiters? Houd dan de Talent&Pro Talentendagen in de gaten!