Wat doe je nu als je werkt bij Talent&Pro? Wat is de achtergrond van onze collega’s en wat is hun ‘success story’? In de maand september geven we je daar meer inzicht in. Iedere week vertelt een talent over zijn eerste opdracht. Vandaag de beurt aan Sjors Melskens, die in maart 2015 afstudeerde aan de opleiding HBO Bedrijfskunde MER.

Nadat Sjors zijn studie had afgerond, was hij twee maanden lang driftig op zoek naar een baan. “Ik solliciteerde voornamelijk bij grotere concerns zoals Bol.com, Ikea en SAP. Hier reageerde ik op functies gerelateerd aan mijn opleiding, denk bijvoorbeeld aan business analist of financieel medewerker. Helaas werd ik steeds afgewezen omdat ik nog niet de juiste werkervaring had.”

Starter functies
In mei werd Sjors gebeld door een recruiter van Talent&Pro: “Ze was mij tegengekomen op LinkedIn en wilde mij op basis daarvan uitnodigen voor de Talent&Pro Inhousedag. Zelf had ik nooit eerder nagedacht over het starten van mijn carrière in de financiële sector, eigenlijk stond het me zelfs een beetje tegen. Ik dacht namelijk dat dit een heel formele en conservatieve sector was. En dat kwam niet overeen met mijn ideeën over ideale werkomstandigheden.”

Talentendag
Toch werd Sjors nieuwsgierig en bezocht hij de Inhousedag. Hier kwam uitgebreid aan bod wat detacheren in de financiële sector inhoudt. Sjors: “Voorafgaand aan het eerste kennismakingsgesprek werd echt de tijd genomen om een goed beeld van onze toekomst bij het bedrijf te schetsen en om onze vragen over detacheren en de financiële sector te beantwoorden.” Zo kon Sjors een besluit maken of detacheren wel echt wat voor hem zou zijn.

Sollicitatiegesprek
“Het eerste sollicitatiegesprek voelde niet zoals eerdere sollicitaties bij andere potentiële werkgevers. Voor mijn gevoel wilde de recruiter echt graag weten wat voor persoon ik ben. Destijds was ik ook met een concurrerend detacheringsbureau in gesprek. Tijdens dat sollicitatiegesprek stond voornamelijk de vraag centraal waarom dat bedrijf nou juist mij moest aannemen. Daar had ik dan ook het gevoel eerder een nummertje te zijn dan een persoon. Dit speelde dan ook een grote rol in mijn keuze voor Talent&Pro.”

Eerste opdracht: onderzoek klantintegriteit
Sjors werkt sinds juni via Talent&Pro op het hoofdkantoor van een bank in Utrecht, op een project van de afdeling Klantintegriteit Zakelijk. “In dit project wordt onderzoek gedaan naar zakelijke klanten van de bank, die actief zijn in een branche met een verhoogd risico. Dit zijn bijvoorbeeld de horeca, de autohandel of vastgoedverhuurders. Aan de hand van verschillende documentatie brengen we deze klant in beeld. Ook heb ik geregeld contact met de klant om uitleg te geven over het onderzoek of om hem te verzoeken aanvullende documentatie aan te leveren. Mede door de interessante werkzaamheden en de leuke collega’s, ben ik hartstikke blij met deze eerste opdracht.”

Rustig blijven in de hectiek
Sjors kwam op een hectische periode op de afdeling terecht: er moesten deadlines gehaald worden. Dit vroeg veel van zijn kwaliteit om rustig te blijven in moeilijke situaties: “Door rustig te blijven en niet zenuwachtig te worden van alle hectiek, kreeg ik snel verantwoordelijkheid voor eigen dossiers. Dit zorgde voor rust bij mijn collega’s.” Sjors’ kwaliteiten komen ook van pas in klantcontact: “Sommige relaties willen niet meewerken aan het onderzoek. Dan is het erg belangrijk dat je deze klanten goed de reden van het onderzoek uitlegt en dat je duidelijk bent over de gevolgen van het aanleveren van geen of onvolledige documentatie.”

Leren en werken
Sjors werkt bij Talent&Pro vooral aan zijn persoonlijke competenties. Hij wil zich graag breed ontwikkelen: “Ik hoop in de nabije toekomst in een aantal verschillende richtingen binnen de financiële sector te werken. Zo kan ik steeds beter beoordelen waar mijn kwaliteiten liggen en uit welke werkzaamheden ik energie haal. Van Talent&Pro verwacht ik dan ook dat zij voor een gevarieerd aanbod aan functies zorgen, zodat ik in de beginfase van mijn carrière zoveel mogelijk kennis en ervaring op kan doen. Het fijne van Talent&Pro is dat een People Manager met me meedenkt en advies geeft over mijn carrière en ontwikkeling, om zo het beste in mij naar boven te halen. Uiteindelijk wil ik graag analytisch werk verrichten, gespecialiseerd binnen het zakelijke kader of de beleggingswereld.”

Zou je graag een kop koffie willen drinken met een van onze recruiters? Houd dan de Talent&Pro Inhousedagen in de gaten!