Als het aan hem ligt is hij over twee jaar Actuarieel Rekenaar en projectmanager. Michael Gras vertelt in dit interview over zijn eerste stappen binnen Talent&Pro:

Welke studie heb je gevolgd?

Ik heb de studie International Hospitality Management aan de Stenden Hogeschool gedaan.

Hoe kwam je in aanraking met Talent&Pro?

Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging en via de Carrièrebeurs ben ik bij Talent&Pro terechtgekomen.

Wat sprak je destijds aan?

Talent&Pro biedt je de mogelijkheid om jezelf snel te ontwikkelen op het gebied van kennis en competenties. Het motto is: hoe meer tijd en moeite je in jezelf investeert, hoe meer je er uithaalt. Je hebt je ontwikkeling dus zelf in de hand. Dit heeft mij overtuigd om te solliciteren.

Hoe heb je de introductieperiode ervaren?

De introductieperiode bereidt je goed voor op je eerste intakes en opdrachten. Daarnaast schept het een band met het bedrijf en met de collega’s die tegelijkertijd met jou starten. Plus: na de introductieperiode weet je bij wie je terecht kan als je vragen hebt.

Inmiddels ben je werkzaam bij Talent&Pro. Als je moet samenvatten wat je het meest aanspreekt bij de organisatie, wat is dat dan?

Twee dingen zijn voor mij echt heel belangrijk. Enerzijds het feit dat het een erg open organisatie is, anderzijds het hebben van je eigen People Manager. Een People Manager is er om jouw zelfontwikkeling te stimuleren en hulp te bieden als het nodig is. Verder zorgt Talent&Pro ervoor dat er genoeg evenementen worden georganiseerd zodat je met je collega’s bij kunt praten en ervaringen kunt uitwisselen.

Welke kansen en uitdagingen biedt het ontwikkeltraject van Talent&Pro jou?

Op het gebied van kennis zijn er ontzettend veel kanten die je op zou kunnen. Zelf heb ik voor de richting Pensioen & Leven gekozen. Maar ook binnen dat vakgebied kan ik me weer specialiseren. Talent&Pro biedt zowel op het gebied van kennis als op competenties meer dan genoeg cursussen en opleidingen.

Waar zit je momenteel op opdracht en wat zijn je werkzaamheden?

Ik ben net begonnen bij Centraal Beheer Achmea op de afdeling Pensioenen. Nu ben ik voornamelijk bezig met waardeoverdrachten, maar binnenkort ga ik samen met drie andere T&P’ers narekenen of in het verleden wellicht fouten zijn gemaakt. Mocht dit het geval zijn, dan gaan wij deze fout herstellen.

Hoe ervaar je de begeleiding vanuit Talent&Pro?

Het feit dat je een eigen People Manager hebt is erg fijn. Hij of zij zorgt ervoor dat je je blijft focussen op je eigen ontwikkeling en is er voor je als je met vragen zit. Eens in de 1 à 2 maanden komt de People Manager langs op opdracht om dingen te bespreken. Dit ervaar ik als zeer prettig.

Welke ambities heb je nog binnen Talent&Pro?

Op het gebied van kennis wil ik binnen twee jaar het diploma Actuarieel Rekenaar behalen. Verder heb ik de ambitie om op een opdracht te komen waar ik een project mag gaan leiden.