Melanie van Duist studeerde Economie aan de Vrije Universiteit en werkt bij de ABN AMRO. Haar doel: manager. Haar pad: via Talent&Pro. Wij stelden haar voor jou een paar vragen!

Welke studie heb je gevolgd?

Ik heb aan de Vrije Universiteit de Bachelor Economie en Bedrijfseconomie gestudeerd, met daarbij een specialisatie richting (Human Resource) Management. Na jarenlang gericht bezig te zijn geweest met accountancy, wilde ik toch verder dan alleen de cijfertjes. Het managementvak sprak mij stiekem veel meer aan!

Hoe kwam je in aanraking met Talent&Pro?

Ik wist dat ik in de bancaire sector wilde werken, maar had nog niet scherp bij welke organisatie dan precies. Voorop stond dat ik nog veel wilde leren, ondanks dat ik al klaar was met studeren. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een detacheringsorganisatie in de bancaire sector. Op die manier kon ik veel organisaties van binnen zien en daarnaast de mogelijkheid krijgen om door te leren. Toen ik een vacature van Talent&Pro onder mijn neus geschoven kreeg, wist ik meteen dat het de perfecte match voor mij was.

Wat sprak je destijds aan?

De open en gezellige uitstraling van Talent&Pro sprak mij meteen aan. Ik merkte dat dit een organisatie was waarbij je meer bent dan alleen een persoon die de opdracht vervult. In mijn gesprek kwam ook meteen naar voren dat Talent&Pro zich bezighoudt met jouw groei en dat was precies waar ik naar op zoek was. Deze sollicitatiegesprekken gaven mij na afloop zo een goed gevoel, dat ik al helemaal op mijn gemak was.

Hoe heb je de introductieperiode ervaren?

De introductieperiode bestond uit twee hele leuke weken die op een erg leerzame maar ook gezellige manier waren ingedeeld. In het begin was het spannend, maar al snel werd dat doorbroken doordat de eerste twee dagen erg interactief waren. Je leert niet alleen je collega’s kennen waarmee je die week start, maar ook iedereen op het kantoor zelf. Hierbij komt weer de open en gezellige sfeer van Talent&Pro naar voren, omdat je gewoon overal naar binnen kan (en moest) stappen. Het is erg leuk om op deze manier kennis te maken met het bedrijf en ik had dat zeker niet willen missen. Ook de opleiding (Wft-Basis) en de competentietrainingen waren erg belangrijk om de eerste stappen in het werkveld te kunnen zetten.

Inmiddels ben je werkzaam bij Talent&Pro. Als je moet samenvatten wat je het meest aanspreekt bij de organisatie, wat is dat dan?

Talent&Pro is een, zoals ik in het begin al merkte, open en gezellige organisatie die je helpt groeien en dit ook erg belangrijk vindt. Je bent geen nummertje, maar een individu. De People Managers, Account Managers, maar ook de andere collega’s op kantoor (waar je iets minder mee te maken hebt), weten wie je bent en dat is erg fijn.

Welke uitdagingen en kansen biedt het ontwikkeltraject van Talent&Pro jou?

Talent&Pro geeft mij de kans om bij verschillende organisaties te kijken hoe het daar eraan toe gaat. Op deze manier doe ik ervaring op en kom ik er tegelijkertijd achter wat de organisatiesfeer is waar ik het liefst in wil werken. Verder geeft het mij de kans om te groeien tot de manager die ik wil worden. Dat kan je namelijk niet leren op een universiteit. Wél door competenties te trainen, en dat is precies waar Talent&Pro zich veel mee bezighoudt.

Waar zit je momenteel op opdracht en wat zijn je werkzaamheden?

Momenteel zit ik op opdracht bij ABN AMRO in Amsterdam. Hier op het hoofdkantoor vervul ik samen met twaalf collega’s van Talent&Pro een contractvernieuwingsopdracht. Bestaande contracten van klanten van ABN AMRO worden onder de loep gehouden en aangepast aan de nu geldende IFRS-regelgeving.

Hoe ervaar je de begeleiding vanuit Talent&Pro?

Wij zitten met een grote groep van Talent&Pro bij ABN AMRO en daarom hebben wij een gezamenlijk aanspreekpunt. Daarnaast heb ik ook een-op-een contact met mijn People Manager. Er wordt veel ondersteuning geboden, ook al zijn de groepen die de People Managers moeten begeleiden erg groot. Dat is erg fijn. Daarnaast bieden ook cursussen zoals Personal Performance en Personal Development een erg goede mogelijkheid om te groeien.

Welke ambities heb je nog binnen Talent&Pro?

Op dit moment zit ik op een redelijke lange opdracht van 1 tot 1,5 jaar. Daarna wil ik via Talent&Pro nog andere organisaties zien en de cultuur en sfeer daar proeven. Uiteindelijk wil ik doorgroeien tot de functie van manager. Dit kan misschien niet in een periode van 1 of 2 jaar; hier zal flink wat tijd overheen gaan. Talent&Pro is voor mij een plek om de juiste vaardigheden te ontwikkelen, door de combinatie van opleidingen, trainingen en begeleiding.