Welke studie heb je gevolgd?

Ik heb Management Economie en Recht gestudeerd aan de Hogeschool voor Economische Studies Amsterdam (HES).

Hoe kwam je in aanraking met Talent&Pro?

Een oud-klasgenoot van de middelbare school vroeg aan mij of Talent&Pro niets voor mij was. Hij werkte op dat moment zelf ook voor Talent&Pro en was heel enthousiast. Gezien mijn studieachtergrond raakte ik geïnteresseerd.

Wat sprak je destijds aan?

Wat mij erg aansprak waren de mogelijkheden om mijzelf te kunnen ontwikkelen. Ik wist namelijk dat ik met mijn studie een goede basis had, maar dat hij te algemeen is om direct een interessante functie te kunnen bekleden. Doordat Talent&Pro opleidingen, trainingen en cursussen aanbiedt, kan ik mij op een snelle manier ontwikkelen en specialiseren. Ook vind ik het prettig dat je verschillende opdrachtgevers hebt. Voor mij blijft het werk hierdoor uitdagend. Tot slot merkte ik tijdens mijn sollicitatiegesprek dat Talent&Pro een warme organisatie is waar informeel ook daadwerkelijk informeel is. Daarom heb ik uiteindelijk voor Talent&Pro gekozen.

Hoe heb je de introductieperiode ervaren?

De introductieperiode heb ik als positief ervaren. Het gevoel dat ik had over de organisatie tijdens mijn sollicitatiegesprek werd nog eens bevestigd tijdens de introductieperiode. De organisatie bleek inderdaad erg informeel en warm. Dit kwam onder andere naar voren doordat de mensen die er al werken, zich al met ons, de groep nieuwe collega’s, mengden tijdens de lunch. Ook het management en de directeur schoven aan. Qua inhoud van de introductieperiode vind ik dat Talent&Pro het goed heeft aangepakt. We kregen informatie over praktische zaken, maar ook over de verwachtingen van Talent&Pro naar ons. Naast deze presentaties waren er ook interactieve momenten; zo hadden we meteen trainingen met rollenspellen. De afwisseling tussen informatie en interactie maakte de introductieperiode leuk en leerzaam!

Inmiddels ben je werkzaam bij Talent&Pro. Als je moet samenvatten wat je het meest aanspreekt bij de organisatie, wat is dat dan?

Wat mij het meest aanspreekt binnen de organisatie is dat je persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk is. Ik ben iemand die zich constant wil ontwikkelen. Samen met mijn People Manager hou ik dit in de gaten. Hierdoor kan ik het maximale uit mijn ontwikkeling halen. Uiteraard ben ik uiteindelijk zelf verantwoordelijk, maar toch vind ik het fijn om een stok achter de deur te hebben. Naast de ontwikkeling op het gebied van kennis en competenties, heb ik de kans om mezelf goed te leren kennen. Ik weet nu bijvoorbeeld waar ik het minder leuk vind om te werken binnen de financiële dienstverlening, en waar ik beter op mijn plek zit. Wat mij ook enorm aanspreekt bij Talent&Pro, is dat de mensen die op het hoofdkantoor werken je ook echt willen leren kennen. Het is, zoals ik al eerder zei, een warme en informele organisatie. Iedereen kent je bij naam. Hierdoor heb ik het gevoel dat ik geen nummertje ben, maar echt onderdeel van de organisatie.

Welke uitdagingen en kansen biedt het ontwikkeltraject van Talent&Pro jou?

Wat ik heb ervaren met het ontwikkeltraject is dat er veel tijd in gaat zitten. Hierbij doel ik met name op de opleidingen die behaald moeten worden. Het is daarom belangrijk om een goede balans te vinden tussen privé, werk en de studies die er van je worden verwacht. Ik ben zelf ook nog steeds op zoek naar een juiste balans. Het geeft mij een enorme boost wanneer ik weer een diploma haal en mijzelf daardoor zo snel mogelijk ontwikkel. Hierdoor worden je opdrachten uitdagender en verzamel je in korte tijd veel waardevolle bagage. Hierdoor kun je direct instromen op goede functies. Dat je dat via Talent&Pro kunt doen, zie ik echt als een grote kans.

Waar zit je momenteel op opdracht en wat zijn je werkzaamheden?

Op dit moment zit ik op opdracht bij SVn als kredietadviseur. SVn staat voor Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland. Het SVn verstrekt verschillende kredieten, zoals de starterslening. Dit doet SVn namens alle gemeentes in Nederland die de starterslening aanbieden. Ik ben begonnen aan de telefoon als vraagbaak voor klanten en tussenpersonen. Na twee maanden mocht ik beginnen als kredietadviseur, voor de startersleningen op de afdeling kredietverlening. Ik ben op deze afdeling verantwoordelijk voor het correct uitvoeren van de hertoets, waarbij wij kijken of de klant het maandbedrag dat eerder is afgesproken, nog steeds kan dragen.

Hoe ervaar je de begeleiding vanuit Talent&Pro?

Ik heb positieve ervaringen met de begeleiding vanuit Talent&Pro. Bij mijn People Manager kan ik voor veel dingen terecht. Dit geldt voor zowel zakelijke kwesties als privézaken. Dit is erg prettig. We zitten regelmatig met elkaar om de tafel, waarbij we kijken wat goed gaat en waar ruimte is voor verbetering. Verder is het fijn dat mijn People Manager niet alleen mijn ontwikkeling in de gaten houdt, maar ook hoe het gaat met mij als persoon. Zo heb ik vorig jaar een periode gehad waarin ik constant aan het werk was, zonder vrije dagen. Mijn People Manager vond dat ik toen maar eens twee weken vrij moest nemen. Dit heb ik gedaan, waarna ik weer fris aan het werk kon gaan.

Welke ambities heb je nog binnen Talent&Pro?

Ik ben nog lang niet uitgeleerd binnen Talent&Pro. Op dit moment ben ik Talent. Mijn eerste doel is om in het komende jaar door te groeien naar Pro’er. Hiervoor moet ik mijzelf nog op verschillende punten ontwikkelen. Uiteindelijk is het mijn doel om Account Manager te worden binnen Talent&Pro.