Daniel is een collega met een duidelijke ambitie en toekomstplan. Het traineeship biedt mogelijkheden, maar Daniel bepaalt duidelijk zijn eigen bestemming. Lees hier hoe zijn ervaringen tot dusverre zijn geweest!

Welke studie heb je gevolgd?

Ik heb mijn bachelor ITMC (International Tourism Management & Consultancy) behaald aan de NHTV in Breda. Vervolgens heb ik een MA Master in European Studies gedaan in Zagreb, Kroatië.

Hoe kwam je in aanraking met Talent&Pro?

Op het career event bezocht ik de stand van Talent&Pro. Het verhaal sprak me enorm aan en daarom vulde ik een contactformulier in. Later werd ik gebeld met de vraag of ik wilde solliciteren en dat heb ik toen gedaan. In eerste instantie naar een functie binnen de unit Bancair & Verzekeringen, maar al snel kwamen we erachter dat Pensioen & Leven me meer zou liggen. Uiteindelijk ben ik dan ook binnen die unit aangenomen.

Wat sprak je destijds aan?

Tijdens en na mijn opleiding heb ik een aantal baantjes en stages gehad in het toerisme, maar ik kwam tot de conclusie dat ik daar niet verder in wilde. Ik ben voor mezelf gaan kijken welke aspecten ik leuk vond aan mijn opleiding en kwam toen uit bij de vakken die betrekking hadden op economie en financiën. Ik zag Talent&Pro als een goede manier om mijn carrière een nieuwe wending te geven in de richting die me juist wel interesseerde. Daarnaast zit het in de aard van detachering dat je veel organisaties van binnen ziet. Als starter krijg je bij talent&Pro de kans om uit te zoeken welke onderdelen van de financiële dienstverlening je aanspreekt. Zo kan ik in een relatief korte tijd goed bepalen welke richting ik op wil, om me uiteindelijk daarin te verdiepen en te ontwikkelen.

Hoe heb je de introductieperiode ervaren?

Druk, intens en pannenkoeken zijn de eerste woorden die in mij opkomen. De introductieperiode duurde twee weken en zat vol met trainingen, activiteiten en leermomenten. Omdat er vanuit het werkveld steeds meer vraag is naar diploma’s, werden we aangemoedigd om al in de introductieperiode Wft-Basis te behalen. Dit verhoogde de druk, maar het goede gevoel na het behalen van het examen compenseerde hier ruimschoots voor. Ik kan niet anders dan positief zijn over de introductie!

Inmiddels ben je werkzaam bij Talent&Pro. Als je moet samenvatten wat je het meest aanspreekt bij de organisatie, wat is dat dan?

Tijdens je werkzaamheden is Talent&Pro altijd een aanwezige factor. Zeker in deze fase van mijn carrière zie ik dat als iets positiefs. Zo wordt er daadwerkelijk naar je geluisterd en heb je met iemand te maken die het ontwikkelproces dat jij doormaakt ook al bij anderen heeft gezien. Dat is geruststellend. Bovendien organiseert Talent&Pro behoorlijk wat evenementen voor haar medewerkers. Dit toont niet alleen aan dat de organisatie begaan is met het personeel, maar biedt ook de mogelijkheid om je collega’s te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Hier probeer ik echt gebruik van te maken, omdat ik merk dat je zo het meeste leert over de verschillende soorten opdrachten. Dit geeft mij weer een beter beeld van wat ik nog kan verwachten!

Welke uitdagingen en kansen biedt het ontwikkeltraject van Talent&Pro jou?

Om maar te beginnen met de uitdaging: die zit hem vooral in het managen van je eigen tijd. Nadat ik uit het buitenland terugkwam, ben ik meteen begonnen bij Talent&Pro. Mijn leven veranderde dus sowieso, en toen kwam het werk en de studie er nog bij. Ik merkte snel genoeg dat het behalen van diploma’s een essentieel onderdeel is, want het werkveld let steeds meer op certificering. Daarom probeer ik zo snel mogelijk de belangrijkste Wft-diploma’s te halen. Als ik deze ‘basis-set’ eenmaal binnen heb, krijg ik de mogelijkheid om wat flexibeler met de opleidingen om te gaan en meer eigen keuzes te maken. Ook daar zie ik grote kansen en het is zeker een fase waar ik actief naartoe werk. Ik wil voor mezelf bepalen waar ik me echt in wil specialiseren om vervolgens mijn opleidingen daar op af te stemmen.

Waar zit je momenteel op opdracht en wat zijn je werkzaamheden?

Momenteel ben ik werkzaam bij Aegon, waar ik samen met drie andere medewerkers van Talent&Pro in een projectgroep werk aan de Arbeidsongeschiktheidsportefeuille. Bij deze opdracht wordt echt een beroep gedaan op mijn pensioenkennis. Ik houd me bezig met het corrigeren van de administratie, het analyseren van bestanden, het verzorgen van het communicatietraject en verdere afhandeling van dossiers.

Hoe ervaar je de begeleiding vanuit Talent&Pro?

Ik heb een goede ervaring met de begeleiding vanuit Talent&Pro. Mijn directe aanspreekpunt is mijn People Manager, met wie ik mijn voortgang bespreek, ontwikkelingspunten identificeer en het vervolgtraject bepaal. Maar hij informeert ook naar hoe het persoonlijk met mij gaat. Hieruit blijkt voor mij dat er goed voor me gezorgd wordt. Omdat het regelen van een opdracht veelal via de Account Managers gaat, sta ik – vooral tijdens een opdracht – ook in contact met hen. Dit geeft me de mogelijkheid om vanuit twee kanten feedback te ontvangen en te geven: vanuit de People Manager én vanuit de Account Manager. Zij hebben een verschillende invalshoek, waar ik veel van kan leren.

Welke ambities heb je nog binnen Talent&Pro?

Ik ben een ambitieus persoon en wil waar ik ook ben altijd zoveel mogelijk bereiken. Daarom wil ik alle basisopleidingen halen binnen een snelle, maar realistische periode. Uiteindelijk wil ik bij Talent&Pro doorgroeien via Talent en Pro’er naar de Consultantfase, waar ik met een opleidingsbudget mijn opleidingstraject zelf kan invullen.