Ook collega Andrea van der Kamp werd blootgesteld aan ons vragenvuur. De juriste, inmiddels T&P’er, vertelt over haar opdrachten; haar voorliefde voor verzekeringen, maar ook dat haar ervaringen tijdens het traineeship haar hebben geleerd niets uit te sluiten:

Welke studie heb je gedaan?

Ik heb de studie Rechtsgeleerdheid gevolgd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Na mijn bachelor heb ik de master Privaatrecht met als specialisatie Aansprakelijkheid & Verzekering gedaan.

Hoe kwam je in aanraking met Talent&Pro?

Na mijn studie ging ik bewust op zoek naar een baan binnen het verzekeringswezen. Tijdens mijn master kwam ik in aanraking met het verzekeringsrecht en ik wilde me hier verder in verdiepen. Tijdens een zoektocht op internet kwam ik al snel bij Talent&Pro terecht. De website sprak mij enorm aan en mijn eerste sollicitatiebrief ging dan ook direct die kant op.

Wat sprak je destijds aan?

Ik had ervaring met het verzekeringsrecht, maar verder was het verzekeringswezen geheel nieuw voor mij. Ik wilde nog veel leren en bij Talent&Pro was dit mogelijk. Ik zou ervaring op gaan doen in het werkveld en tegelijkertijd mijn kennis verbreden door het volgen van opleidingen. Bovendien wist ik nog niet precies wat ik in het verzekeringswezen wilde gaan doen. Bij Talent&Pro kreeg ik de mogelijkheid dit te onderzoeken.

Hoe heb je de introductieperiode ervaren?

De introductieperiode was intensief, maar vormde wel een goede basis. Binnen twee weken werd ik samen met mijn collega’s klaargestoomd voor het Wft-Basis examen. Bovendien kregen we handige vaardigheidstrainingen en oefenden we met het voeren van intakegesprekken. Handige tools, waar ik zeker iets aan heb gehad!

Inmiddels ben je werkzaam bij Talent&Pro. Als je moet samenvatten wat je het meest aanspreekt bij de organisatie, wat is dat dan?

Ik ben oprecht blij met mijn baan bij Talent&Pro. Vanaf het eerste moment voelde ik me erg welkom en gerespecteerd. Het is een open organisatie waar tijd en aandacht voor de werknemers een belangrijke rol speelt. Je bent constant werkzaam bij andere organisaties en dan is het erg fijn om een goede ‘thuisbasis’ te hebben. Daarnaast ben ik erg blij met de mogelijkheden die Talent&Pro mij biedt om mezelf verder te ontwikkelen.

Welke uitdagingen en kansen biedt het ontwikkeltraject van Talent&Pro jou?

Het ontwikkeltraject biedt veel mogelijkheden. Ik zie dit als een grote kans en ik wil hier dan ook zoveel mogelijk uithalen. Niet alleen kan ik mijn kennis verbreden door vakinhoudelijke opleidingen te volgen, maar tijdens de trainingen wordt ook aan competenties gewerkt die je tijdens je opdracht goed kunt gebruiken. De uitdaging is de combinatie van werken en leren. Naast je werk zal je in de avond en/of het weekend nog moeten studeren. Het is daarom belangrijk een goede balans te vinden tussen werk, studie en privé.

Waar zit je momenteel op opdracht en wat zijn je werkzaamheden?

Op dit moment zit ik op een bancaire opdracht bij ABN AMRO. Ik werk op de afdeling Contractvernieuwing. Mijn werkzaamheden bestaan simpel gezegd uit het opstellen van contracten. Hier gaat een heel inventarisatietraject aan vooraf, waarin ik de documentatie met de systemen vergelijk en ik naga of alles nog klopt. Na het opstellen van de nieuwe contracten worden deze via de relatiemanager verstuurd aan de klant. Na tekening zorg ik dat alles goed in de systemen wordt vastgelegd. Tijdens het gehele traject is er veel contact met relatiemanagers, teamleden en de afdeling Contracting, waardoor elke dag weer een verrassing is.

Hoe ervaar je de begeleiding vanuit Talent&Pro?

Erg goed. Vanuit Talent&Pro krijg je een People Manager aangewezen. Hij of zij is jouw eerste aanspreekpunt. Hierdoor kun je snel schakelen. Daarnaast vindt er bij de start van een opdracht ook begeleiding plaats vanuit de Account Managers. Je wordt door zowel de Account als People Manager goed voorbereid op een intakegesprek. Het is fijn om met een zeker gevoel zo’n gesprek aan te gaan.

Welke ambities heb je nog binnen Talent&Pro?

Ik wil allereerst nog de nodige studiepunten halen. Welke richting ik precies op wil is nog niet duidelijk. Ik hoop dit door middel van studies te achterhalen. Daarnaast zit ik nu op een bancaire opdracht en zou ik hierna graag weer een verzekeringsopdracht willen doen. Mijn eerste interesse gaat richting schadebehandeling, omdat mijn rechtenachtergrond hier goed bij aansluit, maar ik sluit niets uit. Mijn eerste opdracht was bijvoorbeeld bij Aegon, waar ik gelijk op een uitdagende functie terechtkwam. Ik mocht ondersteunen bij het opstarten van een project. Door deze ervaring ben ik ook enthousiast geraakt voor een functie als projectmanager. Genoeg om naartoe te werken dus!