Waarom elk bedrijf een kantoorhond zou moeten hebben!

We geven het toe: een kantoorbaan is niet altijd even ideaal. Je zit het grootste deel van de dag stil, je krijgt weinig frisse lucht en zonlicht én het kan soms behoorlijk stressvol zijn. Voor al deze minpuntjes van een kantoorbaan bestaat er één simpele oplossing: een hond in de kantoortuin. Wij geven je vijf redenen waarom jullie een kantoorhond moeten hebben.

1. Een hond is goed voor je gezondheid

Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat huisdieren goed zijn voor je gezondheid. Huisdieren dragen namelijk schimmels en bacteriën bij zich. Dit klinkt misschien vies, maar door blootgesteld te worden aan deze goede microben versterkt je immuunsysteem. Dit betekent gezonder personeel en minder ziekteverzuim!

Kantoorhond Disco krijgt in ieder geval voldoende aandacht!

2. Minder stress

Een hond knuffelen of aaien vermindert stress. Heb je net een vervelend gesprek gehad of krijg je een belangrijke opdracht maar niet af? Even knuffelen met de hond zorgt ervoor dat je je meteen een stuk beter voelt.

3. Goed voor de samenwerking

Honden bevorderen de sociale interactie tussen mensen. Uit onderzoek is gebleken dat teams waarin een hond aanwezig was op de werkvloer, veel beter samenwerken. Ze hebben meer vertrouwen in elkaar en presteren beter. Dit komt doordat het hormoon oxytocine vrijkomt bij het aaien van een hond. Dit hormoon speelt een belangrijke rol bij positieve gevoelens die ontstaan bij het hebben van sociale contacten.

4. Met meer plezier naar je werk

Wanneer er een hond op kantoor aanwezig is, gaan mensen met meer plezier naar hun werk. Hoe leuk is het om bij aankomst op kantoor begroet te worden door een vrolijke, kwispelende hond? Daarnaast zorgen honden voor een huiselijke sfeer, waardoor het een stuk gezelliger wordt op kantoor.

5. Lichaamsbeweging

Een kantoorbaan betekent meestal de hele dag achter een bureau zitten. Daarom is het goed om regelmatig te bewegen. Een hond moet uitgelaten worden, en laat dit nu het perfecte moment zijn om zelf ook een frisse neus te gaan halen. Naast het feit dat bewegen goed is voor je gezondheid, is een blokje om tijdens het werk ook zeer bevorderlijk voor je creativiteit.

Kortom, een hond in de kantoortuin is niet alleen leuk en gezellig, maar heeft ook zeker een positief effect op jou en je collega’s!


Op onze Instagram pagina plaatsen we regelmatig foto’s en video’s van kantoorhond Disco. Bekijk ze snel!