Voorbereiden op je sollicitatie met Talent&Pro

Voor veel studenten is solliciteren op een ‘echte’ baan een ver-van-mijn-bed-show. Zij studeren af in hun vakgebied, maar weten niet goed hoe ze die kennis en ervaring kunnen overbrengen tijdens een gesprek. Wij helpen studenten graag een handje en geven daarom regelmatig sollicitatietrainingen op hogescholen en universiteiten. Zoals morgen, op de Haagse Hogeschool en Hogeschool Windesheim. Ter voorbereiding schreven de deelnemers een sollicitatiebrief naar Talent&Pro.

Onze recruiters verspreiden zich morgen over het land om twee sollicitatietrainingen te geven. Op de Haagse Hogeschool doen zij dit voor 30 derde- en vierdejaars studenten Bedrijfskunde MER (Management, Economie en Recht). Op hogeschool Windesheim in Zwolle staan ze voor een groep van 40 studenten Financial Service Management. Voorafgaand hebben de studenten als oefening ‘gesolliciteerd’ op een vacature van Talent&Pro. Tijdens de training krijgt iedere deelnemer handige tips & tricks om zijn/haar brief en cv te verbeteren.

Oefening baart kunst

Een sollicitatie bestaat uit meer dan alleen een brief en cv sturen. Ook minimaal één gesprek behoort tot de procedure, en daarvoor geldt: oefening baart kunst. Daarom zijn onze sollicitatietrainingen gericht op oefenen. Met een interactief programma zetten onze recruiters de deelnemers meteen aan het werk. Zo leren ze de STAR-methode toe te passen, maken ze hun eigen ‘elevatorpitch’ en oefenen ze in een rollenspel een eerste sollicitatiegesprek.

Ook een training?

Talent&Pro werkt intensief samen met hogescholen en universiteiten in het hele land. Wil jij ook een sollicitatietraining organiseren met jouw opleidingsinstituut en/of studievereniging?

Stuur dan een e-mail naar recruitment@talent-pro.com. Wij nemen contact op om de mogelijkheden te bespreken.