Tips voor een succesvol LinkedIn profiel

Met een goed LinkedIn profiel maak je een professionele indruk op je zakelijke netwerk. Een optimaal profiel is zo volledig mogelijk ingericht. Bedrijven en professionals weten op deze manier precies wat je te bieden hebt. Wil je weten hoe je van jouw LinkedIn profiel een succesverhaal maakt? Lees dan snel verder voor zes handige tips!

Maak je profiel compleet

Een gedeeltelijk ingevuld profiel komt vaak slordig over en is niet interessant voor bezoekers. Vul je profiel daarom aan met relevante informatie over jezelf, je opleiding(en) en werkervaring, met als finishing touch: een zakelijke profielfoto. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat LinkedIn een zakelijk netwerk is. Die gênante vakantiefoto’s en rare hobby’s laat je dus liever achterwege!

Besteed tijd aan de samenvatting

Een samenvatting geeft je profiel een persoonlijke touch. In deze samenvatting vertel je kort over jezelf, je ervaring en ambities. Denk vooraf dus eens goed na over waarom jij doet wat je doet en wat jij de bezoeker te bieden hebt. Een goede samenvatting trekt de lezer namelijk vaak over de streep om de rest van je profiel te bekijken. Bij Talent&Pro doorlopen nieuwe collega’s in hun introductieperiode het onderdeel ‘Personal Brand’. Hierin schrijf je een korte samenvatting over zichzelf; perfect om toe te voegen aan je LinkedIn profiel!

Personaliseer de URL

Dit is een eenvoudige stap en geeft je LinkedIn profiel direct een professionele look! De URL van je LinkedIn profiel bestaat uit een lange reeks cijfers en letters. Personaliseer de URL met je voor- en achternaam, zodat de URL er zo uitziet: www.linkedin.nl/voornaam-achternaam. Dit staat een stuk netter dan een willekeurige reeks getallen en letters. Quick win! Je kunt de URL aanpassen door naar ‘profiel bewerken’ te gaan en bij de URL onder je profielfoto op ‘instellingen’ te klikken.

Laat je competenties zien

Voeg relevante competenties toe aan je profiel. Bezoekers van jouw profiel zien zo waarin jij gespecialiseerd bent en krijgen daardoor een beter beeld van jouw ervaring. Let wel op dat je niet te veel competenties toevoegt; 5 à 10 is genoeg. Een bezoeker kan zo gemakkelijk zien waar jij goed in bent.

Vraag om aanbevelingen

Wist je dat een LinkedIn profiel dat 100% gevuld is voorrang krijgt in zoekopdrachten? Zeker als je op zoek bent naar een nieuwe baan is dit interessant. Vul je het profiel volledig in, dan zit je pas op 85%. De overige 15% vul je door je netwerk te vragen om aanbevelingen. Je kunt alleen een aanbeveling krijgen van eerstegraads contacten. Dus heb je een (ex-)collega of werkgever die jouw deskundigheid kan bevestigen, vraag dan om een aanbeveling voor je LinkedIn profiel.

Word lid van groepen

Word lid van een groep waar jouw branchegenoten zich bevinden. Zo blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen binnen deze branche. In een groep deel je content, vind je antwoorden op vragen, plaats en bekijk je vacatures en leg je zakelijke contacten. Je kunt gericht zoeken naar groepen waar jouw netwerk lid van is.

Je zakelijke netwerk uitbreiden bij Talent&Pro

Bij Talent&Pro breid je heel eenvoudig je zakelijke netwerk uit. Wij werken namelijk met een groot aantal professionals in de financiële sector. Daarnaast heb je ruim 800 collega’s die, net als jijzelf, hard aan de weg timmeren met hun eigen netwerk. Wil jij ook bij Talent&Pro komen werken? Bekijk dan onze vacatures.