Succesvol zijn in je carrière

‘Succes is een keuze’ is een uitspraak die we vaak horen als het over werk gaat. Er zijn natuurlijk meerdere factoren die jouw succes bepalen en je moet ook een beetje geluk hebben. Toch kun je zelf een grote invloed uitoefenen op het wel of niet slagen van je loopbaan. Volg onze tips om een stapje dichterbij een succesvolle carrière te komen.

Stap uit je comfort zone

Mensen zijn geneigd om in hun comfort zone te blijven omdat ze zich dan veilig en ontspannen voelen. Dit leidt er vaak toe dat ze bijvoorbeeld jarenlang bij hetzelfde bedrijf of in dezelfde functie werken. Erg jammer, je wordt namelijk niet succesvol van doen wat je altijd al deed, dit beperkt je juist erg in je mogelijkheden! Waag daarom de sprong en ga voor een carrièreswitch. Verhuis bijvoorbeeld tóch naar de andere kant van het land voor die vette baan bij dat leuke bedrijf!

Grijp je kansen

Om succesvol te worden in je carrière, is het belangrijk dat je kansen signaleert én grijpt. Zit er een leuk project aan te komen? Ga eens een kop koffie drinken met de manager om de inhoud hiervan te bespreken. Grote kans dat hij/zij aan jou denkt wanneer het projectteam moet worden samengesteld. Gebruik daarnaast de mogelijkheden die je worden geboden. Bij Talent&Pro word je bijvoorbeeld begeleid door een People Manager die jou helpt je talenten en ambities te ontdekken en ontwikkelen. Maak hier gebruik van en laat je People Manager je helpen beter te worden in je werk.

Geef niet op

Toegegeven, het pad naar succes is niet gemakkelijk en gaat zeker niet altijd over rozen. Je zult vast wat tegenslagen te verwerken krijgen en misschien zelfs het idee krijgen dat het je allemaal niet gaat lukken. Juist op deze momenten is het belangrijk om positief te blijven en niet op te geven. Motiveer jezelf door te bedenken dat zelfs de meest succesvolle mensen ooit afwijzingen en tegenslagen moesten verwerken. Of, in de woorden van oud-basketballer Jim Valvano:

“Never give up! Failure and rejection are only the first step to succeeding!”

Doe wat je leuk vindt

Misschien wel de belangrijkste tip die we je kunnen geven: doe wat je leuk vindt. Een baan met veel aanzien en een hoog salaris wordt vaak als een succes gezien. Maar wanneer je elke avond doodmoe en ongelukkig thuis komt, omdat je je werk eigenlijk niet leuk vindt, hoe succesvol ben je dan? Kies voor een carrière die écht bij je past en waar je energie van krijgt. Als dat je is gelukt, heb je je eerste succes al te pakken.

Droom jij van een succesvolle carrière in de financiële dienstverlening? Kom dan bij Talent&Pro werken! We hebben niet alleen mooie traineeships maar zijn ook nog eens een ‘Best Workplace’!