10 tips om je voor te bereiden op jouw examens bij Talent&Pro

Werken bij Talent&Pro betekent dat je veel opleidingen gaat doen. Wij geloven namelijk dat je nooit bent uitgeleerd. Daarom investeren we continu in jouw persoonlijke ontwikkeling.

Als je als starter bij ons instroomt, volg je meteen trainingen en opleidingen waarin je de kennis opdoet die je nodig hebt in jouw vakgebied. Elke opleiding van Talent&Pro wordt afgesloten met een examen. Wij geven je 10 tips zodat jij optimaal voorbereid op je examen verschijnt!

  1. Benut alle mogelijkheden die wij beschikbaar stellen. Dus lees niet alleen de PDF-bestanden, maar maak ook gebruik van onze e-learning tool.
  2. Ga je voor een adviseursdiploma dat uit meerdere Wft-certificaten bestaat? Begin bij de basis.
  3. Volg alle examentrainingen. Ze vergroten jouw kans op slagen enorm!
  4. Maak een realistische planning en houd je daar ook aan. Daarmee voorkom je dat je er te lang over doet en al het geleerde weer wegzakt.
  5. Dyslexie of dyscalculie? Je hebt recht op een verlengd examen. Vergeet niet om dit aan te vragen.
  6. Neem de tijd om de vragen goed door te lezen.
  7. Beantwoord eerst de vragen waarvan je het antwoord zeker weet en sla lastige vragen over. Zo voorkom je dat je in tijdnood komt.
  8. Bij vragen waar meerdere antwoorden goed zijn, is het verstandig om alleen de antwoorden te kiezen waarvan je zeker bent. Gegokte, onjuiste antwoorden zorgen voor puntenaftrek.
  9. Zorg dat je ruim op tijd (minimaal een kwartier voor de start van het examen) aanwezig bent. Zo heb je de tijd hebt om geconcentreerd aan het examen te beginnen. Dit geldt natuurlijk ook voor jouw collega-examenkandidaten.
  10. Vraag bij negatief examenresultaat inzage aan bij DUO (wft@DUO.nl). Hierdoor krijg je een beter beeld van de punten waarop je minder goed gescoord hebt.

Heb je vragen over een examen? Bel gerust met 088 – 17 01 400 of mail naar tpacademy@talent-pro.com.