Talent&Pro neemt haar relaties mee naar première van Riphagen

Talent&Pro sponsort dit jaar voor de 17e keer het Nederlands Film Festival. Ieder jaar nodigt Talent&Pro haar relaties uit om gezamenlijk een mooie avond te beleven. Deze editie waren we aanwezig tijdens de première van de film ‘Riphagen’.

Riphagen beleefde zijn exclusieve wereldpremière in de Stadsschouwburg te Utrecht in het bijzijn van cast en crew, waaronder Jeroen van Koningsbrugge, Sigrid te Napel, Peter Blok, Anna Raadsveld en Lisa Zweerman. De film volgt de beruchte Amsterdamse crimineel Andries ‘Al Capone’ Riphagen, die collaboreert tijdens de Tweede Wereldoorlog met de Duitsers. Riphagen wordt schatrijk met het opsporen, afpersen en verraden van Joodse onderduikers en waant zich bovendien onaantastbaar. Als hij echter een belangrijke verzetsgroep verraadt, opent de jonge politieagent en verzetsstrijder Jan van Liempd de jacht.

Voorafgaand aan de film was er een diner bij het prachtige Paushuize in Utrecht. De cast van de film was daarbij ook aanwezig voor een Q&A, waar iedereen de mogelijkheid kreeg om vragen te stellen. Vervolgens mocht het hele gezelschap over de rode loper bij de Stadsschouwburg, waar de première plaatsvond. Ondanks de criminele activiteiten van zijn personage ‘Dries Riphagen’, lukt het Jeroen van Koningsbrugge toch om mensen af en toe het gevoel te geven dat ze hem begrijpen. Jeroen van Koningsbrugge legt tijdens de Q&A bij Talent&Pro uit: ‘Je probeert mensen toch zover te krijgen om ook met hem mee te leven. Je moet natuurlijk niet na 5 minuten al een hekel aan Riphagen krijgen, dan wordt de film een beetje saai. Hopelijk is dat gelukt!’.

Na afloop van de film werd de T&P Lounge geopend waar het gezelschap de mogelijkheid kreeg om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. Er waren een hoop positieve geluiden te horen over de film, Talent&Pro kijkt terug op een zeer geslaagde avond.