Waarom werken in de financiële dienstverlening?

Quick question! Waar denk jij aan als je hoort ‘financiële dienstverlening’? Mannen in zwarte pakken van middelbare tot zeer middelbare leeftijd? Misschien werken achter een glazen wand op een geldwisselkantoor en biljetten van vijf euro omzetten in 4 munten van 1 euro en een munt van €0,50? Of misschien denk je aan het UWV: geld overmaken naar mensen die tijdelijk zonder inkomen zitten? Als dit klopt heb jij een totaal verkeerd beeld van de financiële dienstverlening. Geen nood! In deze blog leggen we je uit wat de financiële dienstverlening wél is. En waarom werken in de financiële dienstverlening, naast zwemmen met dolfijnen en 10.000 volgers op Instagram, een van jouw #goals zou moeten zijn.

Wat is de financiële dienstverlening?

Letterlijk genomen is de financiële dienstverlening het leveren van diensten die betrekking hebben op financiële producten door bedrijven en instellingen die daartoe bevoegd zijn. Banken, verzekeraars en pensioenfondsen zijn daar mooie voorbeelden van. Jouw oma die jou een tientje en pinch in the cheek toestopt voor je vijfentwintigste verjaardag is dus geen financiële dienstverlening. Ook omdat zij, zoals bij genoemde financiële instellingen wel het geval is, niet onder toezicht staat van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en zich niet hoeft te conformeren aan de Wet op het financieel toezicht (Wft). Disclaimer: we willen hiermee niet insinueren dat jouw oma dat tientje op illegale wijze heeft verkregen.

Altijd een baan die bij je past

Nu we hebben vastgesteld wat de financiële dienstverlening inhoudt kunnen we dieper ingaan op de vraag waarom je in de financiële dienstverlening zou moeten willen werken. Argument nummer 1: de financiële branche is enorm veelzijdig. Je komt er tot je recht als je goed met mensen bent. Je kunt er je ei kwijt als je goed met cijfertjes bent en je zit er in sommige functies helemaal op je plek als je van harde resultaten houdt en niet van oeverloos ge…klets.

Gave banen in de financiële dienstverlening: financieel adviseur, actuaris, hypotheekacceptant en meer

Denk aan functies als actuaris, ook wel bekend als verzekeringswiskundige. Of als hypotheekacceptant; extra handig als jij ook al 4 jaar op zoek bent naar een woning in de gemeente Nederland en maar niet snapt hoe dat nou zit met die prijzen en leningen. Ben jij een echte ramptoerist, dan kun je zo aan de slag als letselschadebehandelaar. Wil jij je de omaatjes van deze wereld terugbetalen voor talloze tientjes en pinches in the cheeks, dan kun jij aan de slag als pensioenspecialist. Wist je dat onze collega Daniel Alkema ooit een klant mocht verblijden met het nieuws dat de polis die zij in een ouwe schoenendoos aantrof €250.000 waard was? Over #WaardeCreëren gesproken… Spreken de saaie mannen in zwarte pakken jou juist wél heel erg aan? Dan ben jij waarschijnlijk de ideale financieel adviseur. Sorry, dan bent ú de ideale financieel adviseur.

Gave banen in de financiële dienstverlening deel 2: compliance officer

Blog financiële dienstverlening werken

Ik zou eerder gaan voor een functie als compliance officer of cdd analist. Speurwerk doen, waarbij je moet ontdekken of klanten stiekem niet wat geld wegsluizen naar de Bahama’s. Of dubbelchecken of de centjes die op hun bankrekening staan niet juist een dubieuze hérkomst hebben. Vet gaaf. Een soort van James Bond ben je dan, zonder de kans om neergeschoten te worden. Of in bed te belanden met een Bond-girl. Dat is dan wel weer jammer.

Het voordeel van werken in de financiële
dienstverlening via Talent&Pro

Het kan natuurlijk zijn dat die baan in de financiële dienstverlening nét wat anders is dan hoe het klonk op LinkedIn, beter bekend als het Tinder van de arbeidsmarkt. Als je via een detacheringsbureau als Talent&Pro werkt, werk je op tijdelijke projecten. Je zit dus niet lang vast aan een opdracht. Wil je wel langer bij een opdrachtgever werken? Omdat jij next-level awesome blijkt te zijn in wat je doet bij de klant, of omdat de receptioniste bij de Volksbank waar jij als KYC (Know Your Customer)-analist bent gestart wel héél veel weg heeft van Halle Berry? Dan zorgen we ervoor dat jij daar nog iets langer kan genieten van de shaken not stirred Martini’s op de vrijdagmiddagborrel.

Werken financiële dienstverlening blog

Opleidingen en doorgroeimogelijkheden bij Talent&Pro

Wat je aan salaris krijgt hangt helemaal af van je eigen ambities. Talent&Pro zorgt ervoor dat je vanuit het comfort van een vast dienstverband in ieder geval de nodige werkervaring op kunt doen. Ook krijg je alle kans om je te bewijzen en door te groeien binnen de financiële dienstverlening. Die kansen bieden we onze talenten door ons onbeperkte opleidingsbudget: via onze Academy haal jij je Wft’s en heb je de keuze om de opleidingen en certificaten te behalen die jij nodig hebt om het onderste uit de carrière-kan te halen. Al zien we ons ontwikkelprogramma eerder als vrolijke bloempot, waar je grondig gevoed wordt om vervolgens mooi naar de wolken toe te groeien. Onze traineeships zijn de aarde, onze People Managers de zon en onze matchers de zuurstof die het fotosynthese-plaatje compleet maken.

Als je daar geen traantje van wegpinkt, ben je een echte bikkel en helemaal klaar om te starten in de financiële dienstverlening!

Direct solliciteren

Bekijk onze traineeships en vacatures!