Gevolgen Prinsjesdag direct zichtbaar

Nog geen dag na Prinsjesdag ervaart Talent&Pro, detacheerder in de financiële dienstverlening, de gevolgen van de Miljoenennota 2014. De plannen rondom het belasten van ontslagvergoedingen roepen veel vragen op bij de consument. Om deze adviesbehoefte adequaat op te vangen, doen de eerste financiële instellingen vandaag al een beroep op de specialisten van Talent&Pro.

Prinsjesdag

“Voor ons is Prinsjesdag altijd weer een moment waar we met interesse naar uitkijken,”  vertelt Jorg Schuckmann, Directeur Business Development bij Talent&Pro. “Neem bijvoorbeeld Prinsjesdag twee jaar terug, toen de telefoon roodgloeiend stond na het vrijgeven van de spaarloontegoeden. Een zelfde ervaring hebben we vandaag, naar aanleiding van de plannen rondom het belasten van ontslagvergoedingen.”

Afschaffing stamrechtvrijstelling

In de Miljoenennota 2014 staat: “De stamrechtvrijstelling voor nieuwe ontslagvergoedingen wordt per 1 januari 2014 afgeschaft.” Nieuwe ontslagvergoedingen worden in het jaar dat de belastingplichtige deze ontvangt van de werkgever volledig in de heffing betrokken, tegen het reguliere tarief in de inkomstenbelasting. Wel wordt de mogelijkheid gecreëerd om volgend jaar eenmalig het geld met korting uit te laten keren, bijvoorbeeld uit een bankspaarproduct. Talent&Pro merkt dat ten gevolge van deze nieuwe wetgeving er direct een adviesbehoefte is ontstaan over hoe om te gaan met gestalde ontslagvergoedingen bij banken of verzekeraars.

Talent&Pro speelt in op adviesbehoefte

“Talent&Pro is marktleider in Nederland als het gaat om het detacheren van specialisten op het gebied van levensverzekeringen,” aldus Schuckmann, “dus het lag in de lijn der verwachtingen dat financiële dienstverleners een beroep op onze expertise zouden doen. Inmiddels hebben we het eerste team specialisten voorgesteld bij één van onze relaties. We verwachten dat zij op zeer korte termijn aan de slag gaan om in de volledige adviesbehoefte van de consument te kunnen voorzien.”