Waarom afgestudeerd zijn niet het einde van de wereld is

Ben je bijna of net afgestudeerd? Dan is het tijd voor een nieuwe fase waarin je het werkende leven tegemoet gaat. Je kunt ertegenop zien of juist zin hebben om te gaan werken na je studie. Wij zetten de voordelen van afgestudeerd zijn voor je op een rijtje. De studententijd is dan wel over, maar het feestje gaat gewoon door!

Geld (uitgeven)

Veertig uur per week werken is best veel als je het vergelijkt met de uren die je besteedde aan je studie. Een baan heeft echter een belangrijk voordeel: je verdient geld! Nooit meer wachten op je stufi, bij je ouders aankloppen of aan het einde van de maand niets overhouden. Bij een echte baan hoort een echt salaris en daar weet jij vast wel raad mee! Het is fijn om aan het einde van de maand geld over te houden; dan kun je eindelijk die verre reis maken, een nieuwe auto aanschaffen of dure hebbedingetjes kopen.

In het weekend ben je vrij

In je studententijd heb je vast regelmatig een weekend in de bibliotheek gezeten, of dook je op je ‘vrije’ zaterdagmiddag thuis in de studieboeken. Als je van maandag tot en met vrijdag een vaste baan hebt, dan ben je in het weekend écht vrij. Je hoeft geen tentamens te leren of verslagen te schrijven – geniet van je vrije tijd: ga lekker shoppen, spreek af met vrienden, bezoek familie of ga naar een feestje.

Leuke collega’s en feestjes

Samen studeren is natuurlijk best gezellig, maar studeren doe je toch het best alleen: thuis aan je bureau of stilzwijgend in de UB. Met een beetje geluk zit je bij je baan de hele dag tussen leuke collega’s. Het hoeft natuurlijk niet bij samenwerken te blijven: ga na het werk eens samen een drankje doen of organiseer een feest met je collega’s. Bij Talent&Pro hangt een gezellige sfeer en als trainee kom je terecht in een leuk team. Een feestje op zijn tijd hoort er natuurlijk ook bij!

Borrels, bedrijfsuitjes en kerstpakketten

De universiteit of hogeschool deelt geen kerstpakketten uit aan studenten. Ook borrels waar je gratis kunt drinken zijn zeldzaam. Een baan bij Talent&Pro biedt leuke extraatjes: we organiseren regelmatig leuke bedrijfsuitjes en gezellige borrels. We vinden het belangrijk om op deze manier de onderlinge band tussen collega’s te versterken.

Blijven leren bij je baan

Twijfel je om te blijven studeren omdat je nog lang niet bent uitgeleerd? Dan heb je vast nog niet gehoord van de traineeships van Talent&Pro. Bij ons blijf je namelijk enorm veel leren naast je werk. Je behaalt je Wft-diploma’s, doet cursussen om je kennis te vergroten en neemt deel aan vaardigheidstrainingen voor de ontwikkeling van persoonlijke competenties, zoals management of communicatie. Het voordeel ten opzichte van je studie is dat je nu betaald krijgt om te blijven leren!