Talent&Pro host van pre-departure meeting APEP pensioenreis 2014

Talent&Pro is trots dat zij gisterenavond traditiegetrouw de pre-departure meeting van de APEP pensioenreis (Atlantic & Pacific Exchange Program) mocht hosten op het kantoor in Leusden. De deelnemersgroep van dit jaar: een gemêleerd gezelschap van experts in de pensioenbranche – van bestuursleden tot adviseurs, en van managers en directievoorzitters, kwam bijeen voor een kennismaking en voorbereiding op de driedaagse reis naar Parijs 20 mei aanstaande.

Doel van de pensioenreis is om deelnemers middels een intensief programma te laten kennismaken met de Franse benadering van de pensioenproblematiek, de politiek-bestuurlijke context en de Franse opstelling in het Europese pensioendebat. De reis biedt tevens een goede gelegenheid om contact te leggen met relevante spelers en de dialoog met de Fransen te bevorderen.

Het Franse pensioenmodel

Parijs als locatie geeft voldoende stof tot studie. Het Franse pensioenmodel verschilt op een aantal punten namelijk substantieel van het Nederlandse, maar staat in de kern voor dezelfde uitdaging: het veiligstellen van de kwaliteit van de oudedagsvoorziening en van de financiële houdbaarheid van het stelsel. Ook heeft Frankrijk een invloedrijke stem in de Europese pensioendiscussie, zeker nu door de economische uitdagingen van de afgelopen jaren de blik steeds meer naar buiten wordt gericht.

Voorbereiding en kennismaking

Onder het genot van typisch Fransje hapjes en drankjes, geheel in stijl van de Franse bestemming van dit jaar, kregen de deelnemers de mogelijkheid de rest van het reisgezelschap op een informele manier te leren kennen. Talent&Pro zal tijdens de reis worden vertegenwoordigd door Gert Jaap Haan, Commercieel Directeur. Een verslag van zijn reis zal eind mei worden gepubliceerd.

Over APEP

Al ruim 30 jaar organiseert The Atlantic & Pacific Exchange Program (APEP) studiereizen op niveau. Sinds de oprichting in 1983 hebben al zo’n 3.000 zakelijk en politiek leiders en high-potentials deelgenomen. De studiereizen hebben als doel om op een informele manier kennis en inzichten uit te wisselen met collega’s en experts in andere landen.