Ontdek jouw ‘Cultural Fit’ met CompanyMatch

Je herkent vast de vragen die veel mensen zichzelf stellen wanneer ze zijn uitgenodigd op een sollicitatiegesprek. Moet ik een (mantel)pak aan of kan ik redelijk casual? Spreek ik mijn gesprekspartner aan met de voor- of achternaam? Zeg ik ‘u’ of ‘je’? De antwoorden op deze vragen hebben alles te maken met de bedrijfscultuur van de organisatie waar je hebt gesolliciteerd. Deze bedrijfscultuur is niet altijd gemakkelijk te herkennen aan de buitenkant, en dat is jammer. Want misschien pas jij wel helemaal niet in een super formele organisatie, of heb jij juist behoefte aan een duidelijke hiërarchie.

Past dit bedrijf bij mij?

Maar hoe kom je erachter of een bedrijf bij jou past? De mensen achter CompanyMatch.me geloven dat je binnen een organisatie die goed bij je past gelukkiger bent, beter presteert en meer kunt bereiken. Daarom hebben ze een manier bedacht om jou te helpen bepalen of je een ‘Cultural Fit’ hebt met een bedrijf: de CompanyMatch-scan.Deze scan maakt jouw ‘Cultural Fit’ met een bedrijf meetbaar, waardoor je beter kunt bepalen of het bedrijf bij jouw persoonlijke voorkeuren past. Talent&Pro is fan en maakt al jarenlang dankbaar gebruik van de CompanyMatch-scan.

Hoe werkt de CompanyMatch-scan?

companymatchDe CompanyMatch-scan is opgebouwd uit verschillende thema’s die samen het profiel van een organisatie bepalen. Je beantwoord een serie vragen over deze thema’s, waarna wordt berekend wat jouw ‘CompanyMatch’ is met het bedrijf. Deze ‘CompanyMatch’ bestaat uit het matchpercentage met de organisatie, gecombineerd met scores en een persoonlijke toelichting op alle onderliggende thema’s. Zo zie je in de afbeelding hiernaast (klik voor grotere weergave) dat er een ‘CompanyMatch’ van 89% is met Talent&Pro. Dit hoge percentage komt onder andere door een sterke overeenkomst in de kernwaarden. Ook zien we veel overeenkomsten in de ideeën over merktypering.

Succesverhaal

Emma de Korte, Matching Coördinator bij Talent&Pro, heeft in haar zoektocht naar een nieuwe uitdaging met succes gebruik gemaakt van CompanyMatch.

Company Match “Na zeven jaar bij mijn eerste werkgever gewerkt te hebben, werd het tijd voor een nieuwe werkomgeving. Eén die beter bij mijn persoonlijke voorkeuren aansluit: mensgericht en ook commercieel. Ik kwam CompanyMatch tegen op de website van Talent&Pro nadat een vriendin mij had getipt over dit bedrijf. Met werkervaring in de zorg leek de stap naar een financieel dienstverlener mij groot: ‘past zo’n bedrijf wel bij mij?,’ vroeg ik mezelf af. Ik besloot om diezelfde avond nog de proef op te som te nemen.

Leuk, makkelijk en snel om te doen, en wat bleek: ik had een match van 82%! Daar werd ik wel vrolijk van en daarom ben ik mij verder gaan verdiepen in Talent&Pro.”

CompanyMatch bij je sollicitatiegesprek

Via de website van Talent&Pro heb je de mogelijkheid om jouw CompanyMatch direct naar onze recruiters door te sturen. Dat kan door de unieke link die je na afloop ontvangt toe te voegen in je cv of motivatie. Ook kun je CompanyMatch downloaden als PDF en als bijlage meesturen. Emma:

“Toen ik werd uitgenodigd voor het eerste gesprek heb ik natuurlijk mijn CompanyMatch-rapportage meegenomen. Het is vooral leuk om tijdens de klassieke vraag, ‘waarom denk je dat je goed bij ons bedrijf past?’, daadwerkelijk te kunnen laten zien dat je persoonlijke voorkeuren overeenkomen en dat je dezelfde waarden belangrijk vindt. Zo kun je je met het bedrijf identificeren en er met trots werken.”

Jouw match met Talent&Pro

Ben jij je aan het oriënteren op een (nieuwe) baan, of ben je gewoon razend benieuwd naar jouw CompanyMatch met Talent&Pro? Vul dan snel de CompanyMatch-scan in en houd ons op de hoogte! Bewaren